היזמים שהחליטו להעביר את החברה שלהם לקיבוץ

כתבה מאת מגזין G של גלובס

זיו-אב טכנולוגיות אינה חברת סטארט-אפ אלא חברה הנדסית ותיקה, בת 25 שנה, המפתחת עשרות מערכות ומוצרים חדשים עבור מגוון רחב של חברות טכנולוגיה בתעשיית ההיי-טק ובתעשייה המסורתית והביטחונית, החל מסטארט-אפים צעירים ועד לחברות המובילות בישראל. החברה יושבת בקיבוץ בארות יצחק מאז שנת 2000. "עברנו לכאן מיהוד בגלל המיקום הגיאוגרפי, שהוא מאוד נוח", אומר המייסד והיו"ר ד"ר אמיר זיו-אב, שכיהן בעבר כמדען הראשי של משרד התחבורה. "חמש דקות מיהוד, חמש דקות מכביש שש ומקסימום 12 דקות מהבית שלי בקריית אונו או מהבית של העובדים שלי בפתח תקוה. זו גיאוגרפיה נהדרת". אז מה שחיפשתם היה מיקום מרכזי? "עברנו כי היינו צריכים לגדול בשטח, והייתה היכרות אישית עם כמה אנשים מאוד נחמדים מבארות יצחק. המקום נחמד ויש פה חניה אין-סופית. בתל אביב לפעמים אנשים לא מוציאים את האוטו מהחניה כדי לא לאבד את החניה, ואלינו כל אחד יכול לבוא עם שלוש מכוניות כמו ראש הממשלה". אתה עוד זוכר איך זה היה לפני שעברתם? "אני אדם רגוע, שיכול ליהנות גם מהפקקים, אבל תחשבי איזה סיוט זה למשל להגיע לראש העין בבוקר ולמצוא חניה, בעיקר אם באים אליך אנשים למשרד. ההתרכזות של המשרדים באזורי תעשייה היא די הפוכה ממה שאת רואה בעולם. יש לי לקוח גדול בפאלו אלטו, וכשנכנסים למשרדים שלו רואים סביבה די דומה למה שרואים פה. לא רואים המולה ודחק ופקקים. בגרמניה את רואה הרבה מאוד מפעלים שנמצאים בכפרים ובעיירות. גם ביישובים לידנו יש מפעלים שהם בתוך מושבים, וזה הרבה יותר נוח. בראש העין גם בחינם לא הייתי רוצה לעבוד". הסביבה הכפרית, הירוקה, משפרת את התפקוד? "יש הבדל בין לבוא שנה אחרי שנה לאזור כפרי, מאוורר ואסתטי לעומת לנהוג בפקקים ולהגיע לסביבה מזוהמת. לאורך שנים ברור שזה נותן את אותותיו. אצלנו כמעט כל עובדי החברה נמצאים המון שנים בחברה, ואני מניח שהם נמצאים פה גם כי נעים להם להגיע לכאן בכל בוקר". איפה אתם אוכלים? "או שאנחנו מוזמנים לחדר האוכל של הקיבוץ, שמגיש אוכל מצוין ויש בו סביבה אנושית ונעימה, או שמזמינים אוכל ממסעדות בסביבה או קופצים עם האוטו להביא. בכל מקרה, הכול קרוב, כך שזה לא לוקח הרבה זמן. גם לאירועי חברה אנחנו לא מרחיקים ועושים אותם במסעדה במושב רינתיה הסמוך או מזמינים מהם כיבוד".